Любопитно

2 лами и още 6 папагала пристигнаха в хасковския зоопарк

Новите обитателиОт днес животните в Хасковския зоопарк са с 8 повече. 2 лами и 6 папагала пристигнаха тази сутрин от частен зоопарк в Нова Загора.

Ламите са още бебета. Те са на 6 месеца и са мъжка и женска, разказа пред Haskovo.info директорът на зоопарка Добромир Димитров. Гледат се като обикновени преживни животни и се хранят с царевица, овес и трева. Те са способни да си набавят необходимите течности от храната, но също така се нуждаят и от свежа вода за пиене, за да оцелеят.

Новите обитателиЛамите са бозайници. В случай, че се почувстват застрашени започват да плюят. Това много хасковлии са го виждали и дори изпитвали на собствен гръб в местния зоопарк, но преди около 20 години, когато в къта имаше лами, спомнят си жители на града. Все още 6-месечните бозайници нямат имена, но и това ще стане, увери Добромир Димитров.

Заедно с ламите, днес в зоопарка бяха доставени и 6 папагала – една двойка розета и две двойки монах. Заедно с говорящата двойката кралско жако пъстроцветните пернати стават 8.

В хасковския зоопарк наесен ще има и благородни елени. До месец се очаква да завърши и ремонта на езерото на патета, допълни Димитров.

Новите обитатели Новите обитатели

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button