Любопитно

11-годишна пише приказки и стихове за удоволствие

Божидара11-годишната Божидара Ангелова от ОУ „Любен Каравелов“ пише стихове и приказки за удоволствие.

Хасковлийката започнала да развива таланта си, когато била на 7. Тогава, вдъхновена от приказка, прочетена от класният й ръководител, написала своя.

Кръстила я „Мая и чаеното дърво“. Тя се разказва за момиче на име Мая. Когато била болна майка й я лекувала с чай, а малкото дете поливало цветето с чая и един ден от него започнали да растат чаени торбички.

БожидараЧетири години по-късно Божидара вече е написала още 4 приказки и 10 стихотворения. Вдъхновява се, когато е впечатлена от нещо – от училище, от всичко, което лети, от светулките, от Карлсон, от родния град, от майката.

Творбите й са чели само родителите й и класният й ръководител в начален етап, който смята, че малката има талант. Самата Божидара старателно събира всичко написано от нея в книжки, които прави от подръчни материали.

Божидара е категорична, че писането не я лишава нито от забавленията с приятели, нито от компютърните игри или детските филми по телевизията. Въпреки че един ден иска да стане хирург или зъболекар, 11-годишната хасковлийка няма намерение да загърбва писането. Затова на трето място сред желаните бъдещи професии поставя журналистиката. За това поприще ученичката от ОУ „Любен Каравелов“ се готви от сега. Тя е част от клуб „Училищни медии“ в школото. В свободното си време Божидара рисува. Преди да открие страстта си – писането тя е пяла в „Орфейче“, ходила е на спортна гимнастика, модерен балет, народни танци и дори таекуондо, но за много кратко. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.07.2013 10:34 10:34

Дай Боже, във всяко българско семейство поне по един такъв БОЖИ-ДАР-а 🙂

Анонимен
Анонимен
19.07.2013 10:46 10:46

Браво!

MRS. G.
MRS. G.
20.07.2013 10:38 10:38

Congratulations! Момичето има рядко срещан усет и способности за усвояване на езици – в момента английският й е на нивото на завършена езикова година – 8 клас. А радостта и светлината, които излъчва присъсътвието и, са сравними само с ангелските. Благодаря на небето и на родителите и, че беше макар и за малко моя ученичка!

гост
гост
20.07.2013 11:22 11:22

Благодаря за милите думи

гост
гост
20.07.2013 11:23 11:23

благодаря много за милите коментари

Анонимен
Анонимен
21.07.2013 16:42 16:42

Божидара,умилявам се когато прочета информация за специални български деца!А ти си такова!Продължавай да развиваш таланта си и бъди все така последователна!Успех,мило момиче!

Back to top button