Любопитно

На животинския пазар – от кокошки „лешояди“ до ловни кучета

Домашни любимциВъпреки августовската жега на димитровградския животински пазар и днес бе пълно с търговци на всевъзможни домашни любимци.

Сред най-колоритните бяха декоративната порода кокошки – копринки. На незапознатите минувачи пернатите приличаха повече на малки лешояди. Птиците обаче са си в кокошите стандарти. При добро гледане снасят целогодишно, уточни продавачът от Кърджали, който си ги взел от Холандия за да види за какво става въпрос и се запалил по породата. Цената на една копринка е 20 лв. 

Домашни любимциВ съседство до екзотичните кокошки се предлагаха най-различни кученца, като тук най-много ласки от пазарджиите обра малко Чау-чау, на което му искаха 250 лв.

За продан бяха обявени и две четириноги от породата Ваймаранер, която според собственика им е първата регистрирана ловна порода. Димитровградчанинът им искаше по 200 лв. Малките пинчери и хъскита вървяха съответно по 100 и 50 лв., но търговците намекнаха, че всичко е пазарлък и са склонни да свалят от цената. 

На животинския пазар имаше и търговци на гълъби от Пловдив, които продаваха бройката по 10 лв. Някои пък бяха направо подарявани на дечица, които не искаха да се откъснат от птиците. На пазара имаше още всевъзможни декоративни рибки, както и домашни зайчета.

Раят за любителите на животни се намира на автопазара до стадион „Миньор“.

 Домашни любимци  Домашни любимци
 Домашни любимци  Домашни любимци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гражданин
гражданин
04.08.2013 16:21 16:21

уфца имаше ли, уфца

селянин
селянин
04.08.2013 17:29 17:29

уфсь,имаше ле е по-точно-уфсь

Back to top button