Любопитно

15 брака с чужденци от началото на годината в Хасково

Кирковото училище140 сватби са вдигнали влюбени двойки от началото на годината в Хасково. При 15 от венчавките един от младоженците е бил чужденец
Браковете са предимно на хасковлийки с американски, английски или турски граждани, коментираха от община Хасково.
 
Над 40% от младоженците са предпочели да си кажат „да“ в ресторанта пред всички гости. За това удоволствие са платили 213 лева. Останалите, които са избрали да чуят Менделсон в ритуалната зала, са платили 104 лева.
 
Венчавките вече година се извършват в Кирковото училище. Миналия август ритуалите бяха изместени там заради ремонт на зала Хасково, където заседава Общински съвет. Въпреки че ремонтът приключи още през септември миналата година, венчавките си останаха в „синята къща“ на ул. „Цар Освободител“.
 
Те ще продължат да се извършват там докато не бъде пригодено подходящо помещение за ритуална зала.
 
От миналата година общината е разработила проект по програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Турция, който чака финансиране. Както Haskovo.info вече писа, идеята е залата над заведението в Младежки център да се превърне в ритуална. 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button