Хасково

Арменският владика участва в Коледната литургия в Хасково

ПразникВладиката на арменците в България Абгар Овакимян участва в Коледната литургия в хасковската църква „Сурп Степаннос“ (Свети Стефан).

ПразникДнес арменците прзануват Бъдни вечер, а утре, 6 януари, честват Коледа. Литургията бе отслужена от свещеника Храч Мурадян, а в нея участва и Кеворк Язъджиян, и двамата от Пловдив. По църковния канон не може един свещеник да служи две литургии на този ден. Така тази в Пловдив довече ще води Абгар Овакимян, обясни председателят на църковното настоятелство на хасковския храм Михран Задиг Карекинян.

В края на литургията миряните получиха и светена вода.

След църквата арменците се събраха в салона на читалище „Арарат“. Там пред свещениците и около украсена елха децата изпълниха коледен концерт. За награда те бяха зарадвани от Дядо Коледа, който им раздаде много подаръци.

Празник  Празник 
 Празник  Празник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button