Хасково

Хасково почва подготовка за Националната олимпиада по английски

Концерт, архив

Миналогодишната олимпиада по испански също бе открита с концерт

От хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ вече започнаха организацията по домакинството на Националния кръг на олимпиада по английски език, съобщи директорът на гимназията Пенка Делиева.

Над 200 ученици от цялата страна ще пристигнат в Хасково за финалния кръг на състезанието. Олимпиадата ще се проведе на 22 март в езиковата гимназия, но ден по-рано ще бъде официалното й откриване с концерт, допълни Делиева.

От гимназията вече имат опит с домакинството на национални олимпиади, тъй като до сега приеха най-добрите ученици в страната по немски, испански език и история.

Училищните кръгове на олимпиадата по английски започват от утре, 11 януари. Общинският ще се проведе на 25-и този месец, а областният – на 3 февруари.

Олимпиадата се провежда в пет състезателни групи за ученици от VІІІ, ІХ, Х, ХІ и ХІІ клас, които изучават английски език като първи или втори чужд език в училище. Проверката на знанията и уменията на учениците се извършва в писмена форма. Работите на учениците са анонимни. Времето за изпълнение за съответните задания е четири астрономически часа.
Финансовите средства, необходими за осигуряване на участието в националния кръг (пътни, нощувки и дневни), са за сметка на участниците.

Националната комисия по английски език определя 5 лауреата на учениците от XII клас, както и оценка отличен 6 на първите 5 ученици, получили най-голям брой точки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button