Регион

Австрийски кмет гостува в Свиленград

СрещаКметът на Свиленград Георги Манолов посрещна кмета на австрийската община Маркт Пийстинг – Роланд Браймайер.

Австрийският гост пристигна по покана на Манолов. Двамата обсъдиха бъдещото сътрудничество през новия програмен период 2014-2020 г. Те набелязаха съвместни цели за разработване и изпълнение на проекти в областта на административното управление, културата, туризма и регионалното развитие. Кметът Манолов показа на колегата си Браймайер новата Индустриална зона и историческите забележителности в района.

Свиленград и Маркт Пийстинг създадоха партньорски отношения за сътрудничество по проекти през 2011 г. с решения на общинските съвети на двете общини.

Междувременно стана ясно, че замкметът на община Свиленград Мария Костадинова е избрана от Националното сдружение на общините в България за участие в делегация до норвежката столица Осло. Костадинова е включена като един от най-изявените и активни експерти на сдружението.

Основната цел на посещението в Осло, което ще се проведе в периода 6-10 април, е обмяна на опит в областта на общинското финансово управление.

На пресконференция бе представен и интегриран план за градско възстановяване и развитие на Свиленград. Целта му е да се повиши качеството на живот в града.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button