Любопитно

Певица от Хасково влезе във „Вог“ с новото си видео

Вог

Деница Тодорова-Dena във „Вог“

Родената в Хасково певица Деница Тодорова-Dena влезе в американското модно списание „Вог“ с видеото към парчето си „Bad Timing“.

Американската модна библия съобщава, че на 11 март пък ще излезе дебютният албум „Flash“ на българката, която от 2005 г. живее в Германия.

В материала си за хасковлийката „Вог“ акцентира върху интересния й стил на обличане и характерната й лирика, които отразяват променливите настроения на модерния млад човек. „Flash“ е колекция от песни, вдъхновени от денс, R&B, хип-хоп и хипстър културата, като крайният резултат е поп музика от доста нетипичен вид.

30-годишната Деница разказва пред изданието, че в България музиката винаги е закъснявала. Тя си спомня как баща й се прибирал у дома с пиратски записи на аудио касети, на които от едната страна стои запис на MC Hammer, а от другата на Майкъл Джексън. Но въпреки че чуждите музикални влияния пристигат късно в родината й, те все пак идват с гръм и трясък, така че да накарат малката Деница да си измисля детски песни в рап варианти. Една от тях е посветена на жена, която всяка сутрин продава мляко на улицата.

Родената под Ямача певица завършва медийни науки и визуални изкуства в Берлин, има и половингодишна специализация в Истанбул. Още по време на следването си Dena прави музика в стила електропоп. Тя сама пише текстовете и аранжиментите си, а нашумя през 2012-а, когато излезе клипът на парчето й „Cash, Diamond Rings, Swimming pools“. То веднага бе обявено от британския „Гардиън“ за нов летен хит, а българката – засипана със суперлативи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button