Хасково

Димитровградчанка се класира за националния кръг по философия

Философия

Николина Георгиева

Николина Георгиева от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ се класира за националния кръг на олимпиадата по философия.

Председателят на Общинския ученически парламент ще е единственият представител от Хасковска област на олимпиадата. Учител по философия на Николина е Тодор Тодоров.

Както Haskovo.info писа националният кръг по фиософия ще се проведе на 12 април в Хасково. За последния етап на олимпиадата са класирани общо 54 гимназисти от страната. Учениците ще решават тест с 10 въпроса от история на философията и ще пишат по избор върху един от зададени философски фрагмента (теми). Желаещите да участват в класирането за разширения национален отбор за международната олимпиада трябва да преведат трите фрагмента на един от трите езика: английски, немски или френски.

Haskovo.infо припомня, че тази година регионът е домакин на още два национални кръга на олимпиади. Тази по английски вече се проведе в ГПЧЕ „Асен Златаров“ на 22 март. Състезанието по астрономия пък ще е на 26 и 27 април в Димитровград. При най-малките до последната фаза стигна 7-класникът от хасковското ОУ „Христо Смирненски“ Георги Васев. Там ще са и четирима десетокласници. Това са Кристина Кирова и Теодор Жеков от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ и Виктория Мирчева и Байрям Байрямали от хасковската ПМГ „Боян Петканчин“. При най-големите пробив направи зрелостничката от ПМГ „Иван Вазов“ Добромира Лозева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button