Спорт

Хасково домакинства на 4 тенис турнира, чакат топ рускиня

Тенис

Част от хасковските ракети на първия турнир

Хасково ще е домакин на цели четири турнира по тенис на корт до края на месец април.

Първият от тях започна днес и ще продължи до 12 април. Надпреварата е за юноши и девойки до 16-годишна възраст. В квалификациите за Купа „Кенана“ се включиха хасковлиите: Леонардо Димитров, Недялко Бойдев, Ангел Иванов и Иван Трендафилов от Свиленград. При девойките от Хасково тук са: Валерия Миладинова, Оя Юнуз, Сузана Каменова, Ивана Папазова, Сара Каменова и Симона Георгиева.

ТенисВ основната схема пък са: Моника Владимирова, Берна Алексиева, Стойчо Язаджиев и Златомир Иванов от Димитровград.

Финалите са на 12 април, след които веднага започват квалификациите за турнира при тенисистите до 14-годишна възраст. Състезанието продължава до 16-и, когато пък стартира надпреварата за децата до 12 г. Последният ще приключи на 20 април.

Хасково ще домакинства на Международен турнир от трета категория, който ще се проведе от 20 до 27 април. Той е за юноши и девойки до 18 г., а в него ще участват местните таланти Виктория Желева и Петър Андреев. В престижното състезание се очакват общо 124 ракети от Русия, Украйна, Великобритания, Словения, Словакия, Румъния, Гърция и Турция.

Заявка за международния турнир на Кенана е направила и 55-ата в световната ранглиста – рускинята Дария Крушкова и № 91 при момчетата – Николае Фрунза (Румъния).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button