Хасково

56 решаваха азиатски задачи в Математическата

Състезание56 хасковски ученици се включиха в азиатското математическо състезание което за пръв път се проведе в ПМГ „Боян Петканчин“.

Турнирът е за ученици от 2 до 12 клас и в него участваха 40 деца от Математическата, а останалите бяха от ОУ „Св. Иван Рилски“, ОУ „Христо Смирненски“ и ОУ „Климент Охридски“, съобщи преподавателят Татяна Клисарова.

Състезанието продължи 90 минути и включваше нестандартни логически задачи на много високо ниво.

Всеки участник ще получи сертификат за участие, а при успех и такъв за победител.

Най-добрите 10% от всички ученици ще си заслужат златна, сребърна или бронзова значка. Те добиват и право за участие във финалното състезание, което ще се проведе в китайския град Ченду от 26 до 30 юли 2014 г.

Резултатите от състезанието ще станат ясни до 15 май.

Състезание   Състезание
 Състезание  Състезание
 Състезание  Състезание

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.04.2014 0:19 0:19

Защо никой никъде и нищо не писа за това състезание. В страницата на ПМГ няма никаква информация за него, не беше сведено и до знанието на училищата в града. Като гледам са си организирали домашно състезание от ПМГ. Само техни ученици и братя и сестри на техни ученици/седящи на един чин като гледаме снимките/. После ще отчитаме успехи, разбира се.

Родител
Родител
10.04.2014 9:52 9:52

Страх ги е от други училища да не ги засенчат

Анонимен
Анонимен
10.04.2014 11:27 11:27

Защо е тайна?

SonnY
SonnY
10.04.2014 16:33 16:33

Тази олимпиада не е нищо ново, провежда се от няколко години в България. Единственото различно е, че се провежда за пръв път и в нашия град. На входа на гимназията все още седи официалният плакат за тазгодишното издание, въпреки че срока за записване изтече преди седмици. Май е хубаво да ви напомня, че наближава крайният срок за записване и на Австралийското математическо състезание. Дано поне то не остане така добре пазено в „тайна“.

Back to top button