Хасково

Откриха олимпиадата с култовото „Няма гладен философ“

ОлимпиадаС култовата фраза „Няма гладен философ“ успокои участниците в Националния кръг на олимпиадата по философия председателят на изпитната комисия проф. Райчо Пожарлиев, който е родом от Хасково.

Олимпиада

Николина Георгиева и Тодор Тодоров

Проф. Пожарлиев допълни, че философията е елитарно занимание и пожела на гимназистите успех на утрешния изпит.

Хасково за пръв път домакинства на олимпиадата по философия. За националния кръг се класираха общо 53 ученици от страната, като единстваната представителка от региона е Николина Георгиева от димитровградската ПМГ „Иван Вазов“. Неин учител по философия е Тодор Тодоров.

Олимпиадата ще се проведе в СОУ „Паисий Хилендарски“, а децата от училището изнесоха поздравителен концерт за своите гости.

Утре участниците ще решават тест с 10 въпроса от история на философията и ще пишат по избор върху един от зададени философски фрагмента (теми). Желаещите да участват в класирането за разширения национален отбор за международната олимпиада трябва да преведат трите фрагмента на един от трите езика: английски, немски или френски.

 Олимпиада Олимпиада 
 Олимпиада  Олимпиада


 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button