Хасково

Злато за професиите на ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“

УспехиХасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ направи фурор на Панорамата на професионалното образование в Пловдив.

Събитието се проведе в 14 палата на Международния пловдивски панаир. Там бяха близо 400 ученици от над 200 професионални гимназии. Националният форум бе открит от замминистъра на МОН Атанаска Тенева.

Участието на представителите от ПГДС бе много успешно със спечелените 7 златни медала.

В състезанието „Най-добър млад строител“ в категория „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ за втора поредна година национален първенец е Цветелина Костова от 11 клас.

УспехиВ категория „Арт букет“ със злато се окичиха учениците от специалност „Парково строителство и озеленяване“: Христина Иванова, Стела Хубенова и Георги Янев, всички от 11 клас.

Първо място спечелиха и мебелистите на гимназията. Тяхната уникална композиция се състезава в категориите „Стилни мебели“ и „Иновации в мебелната промишленост“. Мебелите бяха представени от зрелостниците: Елена Георгиева, Александър Енчев и Янислав Иванов.

Зад успехите на учениците стои всеотдайната работа на учителите: Георги Станков, Череша Петрова, Диана Конгалова, Динко Господинов, Атанас Филипов и Тихомир Жеков.

Двама гимназисти от ПГДС се върнаха и от работна среща във Франция заедно с българския младежки воден парламент. Това са 10-класниците Антоан Калев и Цветелина Тенчева. Двамата бяха избрани в конкурс за презентация от Басейнова дирекция-Пловдив. Във Франция младежите изследваха животните и растенията в река Сома. Те посетиха и Белгия, където проучваха развитието на река Шелда. Антоан и Цвети представиха и традиционни носии и ястия от Хасковска област. През август те ще участват в екоучилище в Източните Родопи заедно с френската делегация.

 Успехи  Успехи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дърводелец
Дърводелец
28.04.2014 15:11 15:11

Фамилията на Александър е ЕНЧЕВ, а не ЕНЕВ. 🙂

Маргарита Матева
Маргарита Матева
29.04.2014 10:21 10:21

Поздравления за учениците и техните учители! Продължавайте все по-нависоко и по-нагоре!

Back to top button