Хасково

Два хасковски спектакъла на фест в Румъния

Театър„Балкански пътешественик“ и „Как се лекува лъвски страх“ са детските спектакли на хасковския театър „Иван Димов“, които днес и утре  ще се представят пред публиката в румънския град Сибиу.

ТеатърТова ще стане в рамките на Европейски театрални дни на кукленото изкуство. Ролите се изпълняват от Силвия Предова и Янко Митев. За седма поредна година трансилванският град е домакин на дните, които се провеждат в театър „Гонг“. Представените спектакли не се оценяват от професионално жури, а от публиката чрез попълване на анкетни карти. Фестът продължава до 9 май – Денят на Европа.

„Балкански пътешественик“ преди две години се представя в Сибиу на този форум. Домакините изрично поискаха спектакъла да бъде включен в програмата и тази година. Пиесата, чиито автор е Янко Митев, е реализирана с конкурс на Националния център за театър през 2004 г. Вече 10 г. печели награди у нас и в чужбина на различни международни фестивали. Режисурата на „Балкански пътешественик“ и на „Как се лекува лъвски страх“ е на Съби Събев, а музиката е на доц. Веселин Койчев.

Казват за Сибиу, че е най-красивия град на Румъния, с история и забележителности от Средновековието. През 2007 г. беше избран за културна столица на Европа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button