Регион

Десетки представители на фирми, изкупуващи скрап, протестират на границата

ПротестътДесетки представители на фирми, изкупуващи скрап от цялата страна се събраха на прост пред ГКПП Капитан Андреево. Недоволството е заради влизането в сила на новите правила за изкупуване на отпадъци от днес. Те предвиждат физически лица да могат да предават вторични суровини само на общински площадки, но не и в частните изкупни пунктове.

Над 70% от работата ни е свързана с изкупуване от физически лица и тези промени ни обричат на фалит, заявиха представители на бранша. Според тях промените засягат близо половин милион българи, които се препитават от предаване на вторични суровини или работят в пунктовете.

Протестиращите настояват за забавяне на влизането в сила на Закона за управление на отпадъците до 2016 година, за да има време да бъдат приети промени, които да гарантират съществуването на бизнеса им. Чуват се мнения, че прехвърлянето на изкупуването на вторични суровини от физически лица само на общински площадки се прави с цел облагодетелстване на някои големи фирми, които да се възползват от това в бъдеще.

Отделно от това все още такива общински площадки все още не са изградени.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button