Хасково

Спряха 3 опасни асансьора в Хасково

Проверки3 опасни асансьора на жилищни блокове в Хасково са спрени от експлоатация, съобщи за Haskovo.info началникът на отдел ГД „Инспекция за държавен технически надзор“ за Южна България Димитър Михайлов. Това са асансьорите в блоковете 13 и 15 на ул. „Видин“.

По думите на Михайлов единият асансьор е с неизправност в контрола на товара, другият е с износена шайба, а при два не е преминат технически преглед. Той уточни, че ще има и санкции за поддържащата фирма, която за тези асансьори е една и съща. Глобите ще са от 100 до 2000 лв. Шефът на надзора посочи, че вече е започнат ремонт на асансьорите и се надява съвсем скоро те да са изправни.

Както Haskovo.info писа днес бе направена инспекция на 5 асансьора във високи жилищни сгради в Хасково. Проверките не са по сигнал, а са заради инцидента с асансьор в София, при който загина жена.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button