Любопитно

Йоанна Темелкова за пръв път на хасковска сцена

Йоанна ТемелковаЙоанна Темелкова за пръв път ще изиграе ролята на Сю от „Разбиване“ на американския автор Нийл Лабют на хасковска сцена, съобщават от театър „Иван Димов“.

Представлението е на 12 септември, петък. Следващата вечер ще я гледат зрителите на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът“ в Пловдив.

Титулярът на ролята Луиза Григорова се снима в нов филм и временно в кожата на Сю влиза Йоанна, станала популярна като дъщерята на Туджаров от филма „Под прикритие“.

Йоанна Темелкова е родена на 4 октомври 1986 г. в София. Участва в студията на Димитър Еленов към Народен театър „Иван Вазов“. Там е първото й сценично участие – в „Кукувицата“ от Елин Рахнев. Завършва „Актьорско майсторство за драматичен театър“  в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2009 г. в класа на проф. Пламен Марков. Същата година постъпва в трупата на  ДТ „Адриана Будевска“ – Бургас, където изпълнява ролите на Момичето, което прилича на ангел и Момичето, което никак не прилича на ангел в постановката „Жестоки игри“ от Алексей Арбузов, реж. Андрей Любимов, Косара в „Балкански аристократи“ от Любинка Бобич, реж. Бойко Богданов, Сузи в „Предградие“ от Ерик Богосян, реж. Иван Урумов, Момичето в „Търси се драматическа актриса“ от Ал. Островски, реж. Юрий Погребничко.

От 2011 г. е в трупата на Театър „София“, столичен дебют в ролята на Луиза от „Коварство и любов“ от Шилер, реж. Стайко Мурджев. В Театър „София“ може да я гледате още в „Тирамису“, „Скачай!“ и „Напразни усилия на любовта“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
asd
asd
03.09.2014 17:16 17:16

Йонна или Йоанна последно?

теле - зрител
теле - зрител
09.09.2014 18:06 18:06

По голяма глупост не съм гледал.

Back to top button