Хасково

Ученици раздадоха 100 карамфила на шофьори в Хасково

Акция100 карамфила раздадоха ученици от хасковската Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ на шофьори в областния град.

Инициативата е с цел превенция на пътния травматизъм по случай Световния ден за възпоменание на жертвите при катастрофи – 16 ноември.

По идея на ръководството на гимназията акцията се проведе съвместно с екипи на Пътна полиция на улица „Банска“ до ФСГ. Там се отбиваха коли за проверка, а шофьорите получаваха от 12-класниците Иван и Силвия цвете и призиви да предпазват децата на пътя. Край пътя бяха поставени и табла със снимки от катастрофи и послания: „Шофирай отговорно“, „Вземи цвете – бъди отговорен“, „Да запазим децата на пътя“.

В седмицата преди Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП, пътните полицаи ще извършват специализирани полицейски операции по метода на „широкообхватния контрол“. Пътните полицаи ще се срещат с ученици и ще провеждат мероприятия, насочени към превенция на пътнотранспортните произшествия с участието на деца и юноши.

 Акция  Акция
 Акция  Акция

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
12.11.2014 9:04 9:04

За тия снимки трябва да се направи поне един билборд в центъра.И да се изнасят на него снимки от тоя род,с имената на тия потенциални убийци по пътя.
И още едно предложение към новото ръководство на МВР-КАТ върнете НЕДЕЛНОТО училище,и след изтичане на определените часове,задължително явяване на изпит.Цените на часовете да са убийствени и кой взел,взел,кой не взел плаща и наново до посиняване…

Back to top button