Хасково

Светлана Николова представи „Дъждовни магистрали“ и в Хасково, следва София

ПремиераPR-ът на областна администрация Светлана Николова представи дебютната си стихосбирка „Дъждовни магистрали“ в Хасково.

Haskovo.info припомня, че премиерата на книгата бе на 10 септември в родния на поетесата Харманли.

В хасковската картинна галерия „Модулор“ авторката представи поетесата Лидия Налбантова. Художник на книгата е Тамер Халил. Сред гостите на премиерата бяха областният управител Добри Беливанов и доскорошният му заместник Иван Станчев.

ПремиераПоетичната книга съдържа 34 стихотворения, групирани в четири раздела. В първия, озаглавен „Извън чадъра“, вали човешката тъга, казва авторката. Във втория има букет от чувства и затова и името му е такова – „Шарени чувства“. В този раздел са и три стихотворения с посвещения на любимите хора на Светлана Николова – нейния съпруг, сина й и баба й, която я е отгледала. Третият раздел носи името „Извори“ и всички стихотворения в него са почерпени от българската мъдрост – обичаи и предания. Последният раздел съдържа стихотворения, писани по трагични истории на бежанци, настанени във Временния приемателен център в Харманли.

Николова сподели, че след харманлийската премиера нейни стихотворения на три пъти са награждавани в конкурси, а „Ръце“ е включено в международен алманах.

Поетесата е основател на литературния клуб „Рими от Белоногата“ в Харманли, който организира конкурси за поезия.

„Дъждовни магистрали“ дебютната стихосбирка на Светлана Николова, която разкри, че готви и втора книга, която освен поезия ще включва и разкази.

През 2015 г. „Дъждовни магистрали“ ще бъде представена и в София.

 

 Премиера Премиера 
 Премиера  Премиера
 Премиера  Премиера

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button