Хасково

Подмениха часовниците на хасковското кметство, сверява ги сателит

ЧасовнициНови механизми и алуминиеви стрелки вече са монтирани на часовниците на сградата на кметството в Хасково.

Изпълнението е на братята Пол и Франк Мордехай от Англия, които преди време монтираха часовниците на старата кула в центъра.

ЧасовнициЗа кметството са изработени и монтирани 4 нови часовникови механизма, по един за всяка страна на сградата. Както и 4 нови комплекта часовникови стрелки, които съответстват на оригиналните. Те са алуминиеви и балансирани. За камбаната е поставен електромагнитен чук.

Механизмът се захранва с постоянен ток, което позволява стрелките да се движат равномерно. Сверяването е автоматично и става с джипиес, разказаха братя Мордехай, които са работили по новите механизми в продължение на последните 3 дни.

Двамата споделиха, че техни часовници има на обществени сгради из цяла Европа и на още много места по света.

Директорът на Туристическия информационен център Красимир Пилев пък откри сходство между лика на Богородица на камбаната на кметстовото и тази от монумента на Ямача.

 Часовници  Часовници

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.12.2014 20:27 20:27

Хайде сега и Миленчето Михайлова да си свери часовника! С тези 25 000 дето си плати поста на директор до никъде няма да стигне. Ако с такъв „професионализъм“ ще работи, то по-добре да снася по 25 000 на месец, защото иначе може да и се наложи да си иде! Поредната „директорка“ дето смята да унищожи най-старото в града училище . Но иначе се бие в гърдите как сложила всичко в ред. Ред или просто тропане с краче за щяло и нещяло пред когото и падне.

Анонимен
Анонимен
12.12.2014 9:00 9:00

Еей,тоо Хузунжовец колко ли парици гушна от това …?

1111
1111
12.12.2014 11:02 11:02

Часовник….до часовник…….до часовник……….

Back to top button