Хасково

Йоана от ПМГ с бронз от националното по математическа лингвистика

УспехС нов медал – бронзов се завърнаха учениците от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ от Националното състезание по математическа лингвистика в Стара Загора.

УспехСъстезанието е в календара на Министерството на образованието и науката. През последните години то стана изключително оспорвано, а тази година е най-мащабното по брой участници до сега – 269 ученици, разпределени в четири възрастови групи. Младите лингвисти от школата на ПМГ за пореден път показаха своите умения при решаване на сложни лингвистични проблеми, поставяйки имената си на едни от челните места в класациите. Учениците на възраст от 12 до 18 г. представиха достойно своето училище с изключително добри резултати.

Участие взеха: Дарена Георгиева (5 клас), Гергина Георгиева (10 клас), Димитър Ряпов (12 клас), Марио Георгиев (10 клас), Лилия Петрова (12 клас) – 6 място в група А, Димитър Карев (10 клас) – 4 място в категорията 10-11 клас, както и завоювалата бронзов медал Йоана Георгиева (11 клас) в същата категория.

Гимназистите не само заеха челни места в класацията, но и спечелиха добър старт в надпреварата за участие в международната олимпиада по лингвистика и Всерусийската олимпиада в Санкт Петербург, за които отново ще събират точки от участието си в националната олимпиада в Троян на 2-3 април.

Техният успех не е неочакван след немалкото победи в престижни състезания и олимпиади и миналогодишното класиране на Лилия Петрова и Йоана Георгиева в националния отбор по лингвистика, който ще представя България на олимпиадата в Санкт Петербург след броени дни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button