Хасково

Асоциацията по ВиК не прие нито едно решение заради вота на Георги Иванов

СъбраниеРедовното общо събрание на Асоциация по ВиК Хасково днес събра кворум и се проведе, но на практика на него не бе прието нито едно решение от дневния ред, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

На събранието присъстваха всички кметове и упълномощени представители на общини, с изключение на Ивайловград, където днес обявиха бедствено положение. Съвещанието се председателстваше от областния управител Добри Беливанов.

Причината да не се приеме нито една точка от дневния ред бе, че след решение на хасковския общински съвет бе даден мандат на кмета Георги Иванов, който присъства лично на събранието, да гласува „против“ на първите три точки и „въздържал се“ на четвъртата. Първите три точки бяха отчет за дейността на Асоциация по ВиК Хасково за 2014 г., приемане на бюджета й за 2015 г. и взимане на решение да остане същия ВиК оператор. В четвърта точка фигурираха предложения към ВиК оператора да поеме стопанисването, поддържането и експлоатацията на пречиствателната станция за питейни води в Харманли и водоснабдяването на селата Навъсен, Калугерово и Пясъчево, община Симеоновград.

Тъй като тежестта на гласа на представителя на община Хасково е 34.52% (определя се в зависимост от населението), а за приемане на решение са нужни 75% от гласовете, предложените точки в дневния ред не бяха приети.

Решението на местния парламент в Хасково бе получено още на 6 февруари в областна администрация и Беливанов веднага изпрати писмо до МРР, с което призова на редовното общо събрание да присъства представител на министерството, с оглед на това, че при така създалата се ситуация няма да може да бъде взето нито едно решение. Такъв обаче не присъства.

Следващата стъпка на областния управител, която бе единодушно подкрепена от всички в залата, е свикване на работна среща с представители на общините и МРР, където да се търси изход от създалата се ситуация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button