Хасково

Кризата продължава: села са без ток и вода, затворени пътища и училища

ИвайловградОбстановката в Хасковска област остава усложнена.

Десетки села още са без ток и вода, 7 училища и днес остават затворени: 3 в община Стамболово, две в Минерални бани и две в Ивайловград. От днес учат в с. Долно Големанци и с. Жълти бряг.

Остава затворен пътят Троян-Дряново-Тенево в община Симеоновград поради излизане от коритото на р. Сазлийка. Затворен е и пътят Димитровград – Симеоновград между Брод и Злато поле заради разливането на река Мартинка. Затворен е и старият път за Свиленград заради свлачище. Шофьорите да използват обход през автомагистрала „Марица“.

От община Ивайловград, където вчера бе обявено бедствено положение, съобщават че продължава работата на екипите по разчистване на общинската пътна мрежа. Сега силите са насочени към пробиването на пътищата към селата Черничино, Пашкул и Бубино. Пътят Ивайловград – Крумовград е отворен при зимни условия. Ивайловград – Попско е отворен за леки коли. Попско – Падало е отворен за леки коли, при зимни условия. Конници – Розино – Белополци са отворени, но обстановката остава усложнена. Общината създава организация за разнасяне на храна и стоки от първа необходимост на бедстващото население. Екипите на ЕВН продължават да работят по отстраняване на авариите.

Гражданите се призовават да не предприемат пътувания по посока Ивайловград – Крумовград, ако не е крайно належащо.

От Министерството на околната среда и водите съобщават, че през изминалите часове, река Марица и по-голямата час от притоците задържат нивата си. Незначителни повишения са били регистрирани на отделни места. Няма информация и данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите.

Язовир „Ивайловград“ – завирен обем 178,461 млн.м3, приток 406,753 м3/сек, ВЕЦ преработва 278,753 м3/сек, през преливник – 128,0 м3/сек. Няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях.

Ивайловград  Ивайловград 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
11.03.2015 12:26 12:26

АБЕ ЩО НЕ ИЗВИКАТЕ НА ПОМОЩ НАСКА АНГЕЛОВА ОТ ОБЩЕЖИТИЯТА-ТЯ ВЕДНАГА ЩЕ ВИ ДАДЕ АКЪЛ КАК ДА РЕАГИРАТЕ.ЩЕ ВИ КАЖЕ ДА ПЕЕТЕ И ТАНЦУВАТЕ И ЧЕ ВСИЧКО ОСТАНАЛО НЕ Е ВАЖНО.ДОРИ ЩЕ ВЗЕМЕ И МИКРОФОНА,ТЯ ЗА НЕГО СЕ Е ХВАНАЛА ЗДРАВО.НО ПО-ЗДРАВО ЗА СТАЙКО КОЛЕВ-НЕЙНИЯ ПОКРОВИТЕЛ.ДОБРЕ,ЧЕ Е ТОЙ,ЧЕ НАСКА ДА СИ РАЗВЯВА БАЙРЯКА.И ТАКА ВЕЧЕ 10 ГОДИНИ-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СТИГА ТИ ТОЛКОВА БАБО-ИЗЛИЗАЙ В ПЕНСИЯ.

Back to top button