Хасково

Възложиха на областните управители строежа на ограда по границата

ОградаПравителството одобри условията за възлагането и изграждането на временно възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Това стана днес на заседание на Министерски съвет, на което присъства областният управител Добри Беливанов. Освен него, участваха и областните управители на Ямбол и Бургас.

Инженерното съоръжение е част от неотложните мерки във връзка с миграционния натиск към България. Неговата цел е както да повиши капацитета на Главна дирекция „Гранична полиция“ – МВР за противодействие на незаконната миграция по целия сухоземен участък, така и да сведе до минимум рисковете за живота и здравето на отделни лица или групи незаконни мигранти при предприеманите от тях опити за навлизане на българска територия.

Чрез изграждане на съоръжението значително ще се облекчи използваният ресурс от полицейски сили и средства и ще даде възможност той да бъде пренасочен за охрана към други райони и участъци, позволяващи оптимално техническо наблюдение, ефективни изпреварващи действия и задържане на всички лица, предприели опити за незаконно влизане на територията на България.

Общата дължина на съоръжението, възложено за проектиране, е 131 км. От тях 33.6 са на територията на област Хасково. Проектирането и изграждането на съоръжението е възложено на областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас, като МВР ще изготви и ще им предостави задание за проектиране на съоръжението. Въз основа на него областните управители възлагат изготвянето на необходимите за изграждането проекти на лица с пълна проектантска правоспособност по Закона за Камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране. Преди утвърждаването им, проектите ще бъдат съгласувани с директора на ГД „Гранична полиция“ и с министъра на финансите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
11.03.2015 19:47 19:47

Зелката Зелев на разгради,сиге тее пиклювци за на заградят,парапатартасъ,дръж са народе за има ебънь та пушък за са дига…

Back to top button