Хасково

22% от хасковлии в риск от бедност

ИлюстрацияОколо 22% от населението на Хасковска област е в риск от бедност, сочи анализът „Бедност и рискови групи“ на Института за пазарна икономика.
 
За целите на този анализ са използвани данните за бедността по области
спрямо националната линия на бедността. Тук различията са огромни – от 7,3% дял на населението в риск от бедност в София до 42% във Видин.
 
Всеки десети българин е в риск от дълбока бедност. Безработните и неактивните на пазара на труда са сред най-рисковите групи.
 
От института представят и анализ на здравноосигурителната система в страната, както и оценките за удовлетвореността на населението за предоставяните здравни услуги.
 
В областите Кюстендил, Хасково и Русе например, където здравната инфраструктура е на сравними нива, едва 8,3% от хората в Кюстендил биха определили болничните услуги като добри в сравнение с 35,4% в Хасково и 68,1% в Русе. 
 
Изводът е, че наличието на относително добра здравна инфраструктура (голям брой болнични легла и заведения) и медицински персонал е предпоставка за по-голяма достъпност на здравната услуга, но не е гаранция за качество и за удовлетвореност на пациентите от нея.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
запознат
запознат
18.03.2015 8:03 8:03

Абе,не знам как ги правят тия изследвания,но аз не познавам нито един човек,който да е доволен например от МБАЛ-Хасково и да предпочита нейните услуги.Напротив-непрекьснато чувам лоши работи от хората.

иванова
иванова
18.03.2015 13:55 13:55

Аз не знам вие какво и от кого чувате, но по добре би било лично да се обедите. Болницата ни разполага със завидна база и специалисти за мащабите на нашия град. Не оплювайте и малкото качествени и добри неща които има в Хасково.

Димитрова
Димитрова
19.03.2015 6:52 6:52

Ами това е като бьлгарите и Русия-харесваме Русия,но предпочитаме на Запад.Сьщото и тука-много хубава болница,ама ходим да раждаме в Пловдив,на физиотерапия в Любимец и така.

Back to top button