Хасково

101 ракиени казана в областта, 8 глобени

Казан 101 ракиени казана са регистрирани в хасковска и кърджалийска области, съобщи началникът на митница Свиленград Стефан Марашев. Митничарите са открили и 4 необявени обекта, които са запечатани.  

При проверките казаните не са работели и собствениците им не са санкционирани. С по 500 лева обаче са глобени 8 собственици на ракиени казани, които не са подали акцизните си декларации в срок. Максималният размер на санкцията при следващи нарушения е 3000 лева. Проверките ще продължат.

Все още на казаните не са монтирани уреди, които да отчитат количествата изварена ракия и алкохолния градус и при декларирането на дължимия акциз се разчита основно на лоялността на производителите и на превантивния ефект от предвидените сериозни глоби, които ще бъдат налагани при нарушения, коментира Стефан Марашев.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button