Хасково

„Златаровска премия“ за Дарин, Йоана – първенец във ФСГ

ИзпращанеОфициално изпращане на абитуриентите от Випуск 2015 направиха днес в хасковските ГПЧЕ „Асен Златаров“ и Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“.

Зрелостникът Дарин Митев е носител на „Златаровската премия“ в Езиковата. За най-добри постижения по немски език награда получи Златомира Паскова, по английски първенец е Христо Араджиев, а по испански – Живка Царчева.

Премията от 2000 лв. от Митко Василев за абитуриент с успехи по немски и активна социална ангажираност получи Станислава Николова.

ИзпращанеНаградата за ученик и учител за извънкласни дейности от завършилия Харвард и бивш възпитаник на ГПЧЕ Филип Филипов заслужиха съответно Стефан Колев и Дарина Влайкова. Отличия получиха и десетки други зрелостници.

Директорът Пенка Делиева похвали абитуриентите за отличните им постижения досега. Средният успех на 169-та зрелостници от седем паралелки е 5.60.

Патронен празник и изпращане на випуска от 137 абитуриенти в пет паралелки имаха във ФСГ. Средният успех тук е 5.15, а първенец е отличничката Йоана Станилова. Еднократна стипендия за постиженията си от президента на Ротари клуб „Хасково“ Маргарита Маркова пък заслужи Габриела Хаджиангелова.

За първи път тази година бе връчена наградата „Млад буровец“ на отличника от 8 клас Теодор Кузманов. Целта е да се акцентира на приемствеността между класовете.

Директорът Цанко Цанков поздрави зрелостниците и им пожела много сбъднати мечти.

В края на празника абитуриентите от всяка паралелка пуснаха в небето фенери на мечтите и се хванаха на кръшно хоро.

Изпращане  Изпращане 
 Изпращане  Изпращане
 Изпращане  Изпращане
 Изпращане  Изпращане
 Изпращане  Изпращане
 Изпращане  Изпращане
 Изпращане  Изпращане

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.05.2015 20:44 20:44

ГПЧЕ the best

Back to top button