Хасково

Дузина младежи останаха в протеста на велосипедистите

ПротестДузина младежи се включиха в обявения за днес протест на велосипедистите в Хасково.

ПротестСлед вчерашното затваряне за десетина минути на кръстовището на булевардите „Освобождение“ и „България“ протестиращите се уговориха акцията да бъде повторена и днес. В 17 часа на паркинга пред общината обаче се явиха половината от участниците в неделя.

Според учениците по-възрастните са се отказали да протестират днес, защото разчитали на договорка при преговорите между кмета и хасковския колоездачен клуб.

Haskovo.info припомня, че велосипедисти протестират срещу забраната за каране на колела в пешеходната зона на областния град, глобите от 20 лв. и липсата на велоалеи.

Тепърва ще се решава дали протестите да продължат.

Протест   Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Николай Георгиев
Николай Георгиев
18.05.2015 20:52 20:52

По- скоро, половин дузина…

Тц
Тц
18.05.2015 23:07 23:07

Не се излагайте! Има къде къде по съществени неща, за които да се протестира. Каквото и да си говорим не е приятно на пешеходната зона в центъра да те заобикалят колела – кой засилен, кой не… Имаме прекрасна велоалея на Кенана, където всеки може да покара за удоволствие. Тези които използват колелата като начин за предвижване нека първо да си купят по една зелена жилетка, та да се виждат по-добре. Ако пътят им е през центъра може да слезнат и да побутат колелото 10 минути. Вървенето е полезно, а и няма да пречат на пешеходците. Слезте на земята! Как си представяте например на бул. Раковски да бъде разчертана велоалея. То сега има отстрани по една колона спрели коли и ако се направи велоалея, ще започнат пък да протестират шофьорите, че нямат къде да карат 🙂

Протестант
Протестант
19.05.2015 0:08 0:08

Утре в 10 00 часа протест срещу РПУ, КАТ, общинска полиция, общината, защо не си изпълняват задълженията и не глобяват и арестуват наглите колоездачи – стари и млади, които до един не изпълняват ЗАКОНА за движение по пътищата и нарушават обществения ред. Писна ни от тях!

въпрос
въпрос
19.05.2015 9:22 9:22

брей че голяма фиксация в тия колелета,голям проблем!А колко депутати и министри карат колелета и ги паркират пред народното събрания или където и да е там???никой не пита и не се вторачва в тях

РАДОЙ
РАДОЙ
19.05.2015 12:00 12:00

ТЕЗИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ОПРОВЕРГАХА ВСИЧКИ ЧЕ МЛАДИТЕ БИЛИ ГЛУПАВИ ИНТЕРЕСУВАЛИ СЕ САМО ОТ КОМПЮТРИ И ТН ЩУРОТИИ-ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ КОГАТО ИСКАШ ДА СИ ЗАЩИТИШ ПРАВАТА СРЕЩУ БЕЗУМНИ НАРЕДБИ И ХОРА С ОЩЕ ПО БЕЗУМНИ ПАМЕТНИЦИ!

Алберто Томба
Алберто Томба
19.05.2015 12:16 12:16

5-6 недоразвити пубери се занимават с глупости. Айде стига сте ни губили времето. Омръзна ни да ви гледаме как се блъскате в минувачите по центъра.

Марш на село
Марш на село
19.05.2015 14:59 14:59

Бегайте на село и не ни занимавайте с ваште инфантилни „протести“. Ако това е протест, аз съм Сталин.

Добре направи кметът, че забрани на тъпите велосипедисти да карат в центъра. Предлагам обаче и следното: на всеки подстъп към централната градска част да се монтира устройство, което да проверява интелигентността. И които е под чертата – марш на село, откъдето е дошъл.

Back to top button