Хасково

Единият от хероиновите помагачи мислил, че опакова тютюн, остават в ареста

ОбвиняемиХасковският окръжен съд остави в ареста Васил Косев и Сашко Петков, обвинени като помагачи по аферата със задържаните 60 кг. хероин в пет раници на ГКПП „Капитан Андреево“ на 12 юни.

Мярката за задържането им бе отложена от вчера за днес заради отсъствието на адвокат. Днес защитникът на Косев заяви, че неговият клиент е мислил, че преопакова тютюн за пури, а не хероин.

Косев и Петков са обвинени, че са преопаковали и натъпкали в раниците хероина, предаден на Йорданка Христовска, която по-рано също бе оставена в ареста. Последната е разпознала двамата. Петков пък е сочен като инициатор на схемата. Предстои установяването на още членове на престъпната група и привличането на свидетели.

Двамата са родом от Петрич, а Христовска е от Сандански и по професия е шивачка. Задържаният хероин пък е на стойност 5 367 240 лв.

Решението на ХОС може да бъде обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button