Хасково

Хасково в националната програма „Тенисът – спорт за всички“

Тенис, архивХасково е един от 6-те регионални центъра, в които тръгва програмата „Тенисът – спорт за всички“. 

В национален мащаб тя ще даде възможност на близо 600 деца на възраст между 6 и 12 г. да се докоснат за първи път до магията на този спорт.

Финансирането на програмата е 300 000 лв., като половината от средствата са осигурени от Министерството на младежта и спорта, а другата половина от федерацията по тенис.

Ще бъдат проведени около 30 турнира за деца до 10 г., както и финални мастърси при 10-12-годишните. Предвижда се организирането на подготвителни лагери за най-добре представилите се деца, а също и обучение за повишаване на квалификацията на над 60 треньори с участието на лектори от Международната и Европейската федерации по тенис.

„Тенисът – спорт за всички“ е втората пилотна програма, която ММС стартира тази година. Тя ще приключи до края на 2015-а.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button