Хасково

8 останаха извън гимназиите и след трето класиране

Илюстрация8 ученици останаха извън гимназиите и след третия етап на класирането след 7 клас, съобщиха за Haskovo.info от Регионалния инспекторат по образованието.

31 подадоха заявления за участие в него, а едно от децата е от друга област. Класираните са общо 23, като свободните места са 65.

И след този етап в хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ например, имат 3 свободни места. Те са за момичета в паралелките: „Английски с немски език“ (2) и „Английски с френски“ (1). За тях има кандидат-гимназистки с нужния бал, но пък те не са посочили в желанията си Езиковата, а харманлийското СОУ „Неофит Рилски“, където вече няма места.

От утре започва записването на класираните. На 21 юли ще бъдат обявени свободните места. От 22 до 27 юли училищата ще направят и така нареченото четвърто класиране.

След трето класиране няма отпаднали паралелки в региона, като тези, които бяха под въпрос вече имат минимума от 18 ученици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button