Хасково

70 трактора заредиха протестно на хасковска бензиностанция

ПротестНад 70 трактора и други селскостопански машини направиха протестно зареждане на бензиностанция на изхода на Хасково.

Акцията бе в рамките на национален протест на зърнопроизводителите срещу наредба, която ги задължава да монтират касови апарати и нивомери на ведомствените и стопанските бензиностанции. Държавата предприема мярката с цел да ограничи контрабандата на гориво.

ПротестЧаст от машините в протеста включиха и едни от най-големите зърнопроизводители в региона – Тенчо Тенчев и Митю Вълчев. Те обясниха, че наредбата е репресия срещу целия земеделски сектор.

Разходите, които трябвало да направят за нивомери са между 12 000 и 15 000 лв. „Ако от 1 септември трябва да изкарваме по пътищата и комбайните за да ги зареждаме на бензиностанция има редица такси, които трябва да се плащат ежедневно, които са над 100 лв., а една земеделска кампания продължава по 90 дни. Министерството на финансите не търси контрабандата на гориво където трябва. Сега ние ежедневно отчитаме пред НАП нашите зареждания с гориво. Ако държавата не ни чуе от есента започваме по-сериозни протести“, закани се Тенчев, който е председател на областния съюз на зърнопроизводителите.

Вълчев каза, че ако не се промени изискването от септември ще настане хаос по пътищата и бензиностанциите.

Тенчо Тенчев заяви, че днес протестно зареждане са направили и над 40 селскостопански машини в Харманли.

Протест  Протест 
 Протест  Протест
 Протест  Протест

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Банчев
Банчев
24.07.2015 12:06 12:06

Блокирайте сградата на агенция „Митници“ в София!

Анонимен
Анонимен
24.07.2015 14:14 14:14

Се не им оттърва,крадци на едро,само искат да вземат а да не дават,цената на хляба на майната си.Правителството не трябва да отстъпва,да зареждат по бензиностанциите какво ще крадът и ще лъжат.Мошенници.

der Nazi
der Nazi
25.07.2015 15:36 15:36

тъпите ченгета как умно гледат!!!

der Nazi
der Nazi
25.07.2015 15:37 15:37

това с нивомерите го е измислил пак някой голяяяяям мозък!!!!

Живко Жеков
Живко Жеков
25.07.2015 16:49 16:49

Правилно изискване на Наредбата:в целия свят контролът над петрол,алкохол,цигари,електроенергия,вода и всичко от държавен и обществен интерес е от А до Я и защо техните бензиностанции да са изключение-още повече при българските условия на „сива“ икономика това са многобройни средства за „изпиране“ на контрабанден петрол!В нормалните държави петролът и цигарите са от най-печелившите,но в България Нефтохим-даже монопол/преди приватизацията за жълти стотинки/ и Булгартабак/сега и преди/ не са такива!В нормалните държави селското стопанство никога не е било печелившо и винаги са го крепяли дотациите,а работещите там в най-добрия случай са „богати“ селяни,но в България вижте само външно какво притежават богатите кооперации и какви цифри отчитат във финансовите си отчети!Или какво притежават собствениците им,къде живеят,учат или ходят на екск*рзии и почивки те или децата им!Е няма такава държава…

Красен Найденов
Красен Найденов
25.07.2015 17:08 17:08

Живко много глупости си написал в един коментар !!!
1. Не всеки който се занимава с земеделие живее на село, а и да живее там нямаш правото да ги кфалифицираш като селяни…
2. Навсякъде в чужбина хората занимаващи се със земеделие водят нормален и достоен живот, при положение, че там мащабите на стопанствата са много по-малки.
3. Нормално е богатите кооперации както ги наричаш, да притежават модерна техника, иначе няма как да се развиват.
4. В чужбина земеделските производители получават много по високи субсидии и в същото време получават достоини цени за продукцията си. Можеш да направиш едно сравнение между Софийската стокова борса и Парижката, разликата е околу 1/4 в наш ущърб разбира се…
5. А колкото до закона… няма да коментирам, голяма глупост е…

Истината
Истината
25.07.2015 17:50 17:50

Някога Иисус бе казал – Аз затова се родих и затова дойдох на света — да свидетелствам за истината. Всеки, който е на страната на истината,слуша моя глас.“ Ето днес аз свидетелствам за истината как един криминален престъпник като Шени Арам Делчева се опитва да е морален коректив на обществото и да задоволява своите низки страсти – вижте линка. Нищо, че ще го изтриете, пуснато е и в други сайтове! http://www.img-share.eu/f/images/96/Scan10002JPGYLOvHqe_sredna.jpg
Отговор

Back to top button