Спорт

Злато и сребро за хасковлии от националния шампионат по кудо

КудоЗлатен и сребърен медал завоюваха вчера състезателите на клуб „Кудо-Хасково“ от националния шампионат по кудо за всички възрасти в Бургас.

При юноши старша възраст Тодор Йорданов, който е с коефициент до 260 единици, зае второто място при първото си участие на състезание. Той отстъпи на финала след допълнително време от Валентин Руменов от Харманли, който е доста по-опитен и заслужено спечели.

При жените в абсолютна категория Ренета Тенчева първо сломи съпротивата на Веселина Хрусафова, представителка на клуб „Кудо-Бургас“, а на финала буквално прегази съперничката си от София Мария Ангелова.

В кудо коефицентите се определят, като сбор от ръст и килограми. Особеното при жените е, че те са в една обща, абсолютна категория. Така в първата си среща Ренета игра срещу съперничка по-тежка с 10 кг. и по-висока с 9 см.

Малшанс имаше третият хасковски боец – Валентин Вангелов, който в хода на подготовката се контузи седмица преди състезанието. В негово лице клубът винаги е виждал сигурен медалист, защото в своя игрови коефицент доминира над съперниците си, но той се изяви на шампионата, като съдия.

Следващата цел на клуба е да организира турнир в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Краси
Краси
02.11.2015 16:45 16:45

Браво момичета и момчета!
Браво Павка!
Желая Ви здраве и много нови успехи!

Back to top button