Спорт

Бадминтонистите двукратни отборни шампиони без загуба

БадминтонХасковските бадминтонисти завоюваха титлите от държавното отборно първенство при момчетата и момичетата до 17 г. в Стара Загора.

Момчетата бяха в група с отборите на Русе, Стара Загора и Разград. Нашите се класираха първи, след което на полуфинала сразиха Кърджали с 5:0, а в сблъсъка за титлата се наложиха над домакините от Стара Загора с 4:1 победи. Шампионите са в състав: Тихомир Петков, Мартин Петков, Янко Хаджиев и Стефан Господинов.

В предварителната си група момичетата разгромиха последователно Козлодуй и „Академик“ (София) с по 5:0, а във финалната четворка продължиха със същия резултат над Пазарджик и Русе. В решаващия мач за титлата бандминтонистките пречупиха Стара Загора с 3:2. Така Венцислава Сакаджийска, Кристина Желева, Калина Спасова и Богдана Дукова се окичиха със златните медали.

В Хасково през уикенда се проведоха квалификациите за Балканиадата до 15 г., която ще се проведе през декември в Турция. От 5 квоти бадминтонистите на старши треньора Станимир Бойчинов завоюваха 4. За Балканиадата се класираха Явор Янков, Цветомир Стоянов, Атанас Тодоров и Таня Петкова, като малко не стигна на Селин Бакалова да заеме последната квота.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button