Спорт

Хасковски каратист спечели сребро с националния в Хърватска

Васил РивовСъстезателят на хасковския карате клуб „Аида-Нет Вадо-рю“ Васил Ривов спечели сребърен медал на международния турнир по карате „Хърватска Гранд При“ в град Самобор.

Хасковлията е част от националния отбор и се състезава в дисциплината кумите, кат. 61 кг. при 16-18 г. В много силна конкуренция от 52 състезатели Васко изигра шест трудни срещи. Той отстрани последователно и безапелационно Рикардо Силвестро – Италия, Ричард Долесан – Унгария, Вова Котов – Израел, Андрей Тамасчик – Беларус, Лука Скала – Италия.

На финала Ривов се изправи срещу шампиона на Хърватия и миналогодишен вицешампион на Европа в тази категория Лука Кондич и след много оспорвана среща отстъпи в резултата и се окичи със среброто.

В турнира участваха над 1650 състезатели от 23 държави, между които Италия, Германия, Австрия, Дания, Израел, Унгария и др.

Това бе последният престижен турнир от календара на Европейската Карате Федерация преди Европейското първенство за кадети, юниори и мъже и жени до 21 г.,  който ще се проведе в началото на февруари в Лимасол, Кипър.

Преди Европейското хасковлията ще участва в 10-дневен лагер сбор на националния отбор в Троян.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button