Спорт

Габриела от Харманли се окичи с бронза на държавното по каяк

МедалисткаГабриела Петрова от харманлийския клуб „Хеброс“ се окичи с бронзовия медал от държавния шампионат по каяк на ергометър.

Финалите бяха вчера в многофункционалната зала на НСА в София, където Габи се представи много силно на ергометъра. Това е машина, в която се гребе, а компютри засичат времето за съответната дистанция.

И Тифани Генчева също от Харманли стигна до финал А при девойки младша възраст и се класира седма. Съотборничките й Гергана Чанакова и Жанет Йорданова пък се състезаваха във финал Б. При юноши старша Илиян Гочев се нареди шести, а Даниел Богоев – 11-ти при мъжете.

Треньорът в „Хеброс“ Матей Калпаков похвали пред Haskovo.info своите състезатели. Той припомни, че последното голямо наводнение през 2012-а отнесе гребната база в Харманли и сега тренировките са на ергометър. Единствено през лятото се тренира на два от по-близките до Харманли язовири. Твърдото ядро от състезатели в клуба е 15, но през летните месеци те се удвояват.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button