Спорт

Димитровград се доказа като волейболен център в Хасковско

ВолейболДимитровград се доказа като волейболен център поне в Хасковска област.

Днес в спортна зала „Младост“ приключи областното ученическо първенство по волейбол. Димитровград е с четири първи места от шест възможни, като при момичетата всички първенци са от града.

ВолейболПри най-големите – 11 – 12 клас над всички при момичета и момчета бяха тимовете от ПМГ „Иван Вазов“. Тимът на димитровградската гимназия взе първото място и при девойките 8 – 10 клас. Тук при момчетата първи са ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ – Хасково.

При най-малките момичета на върха е отборът на димитровградското ОУ „Алеко Константинов“, а при момчетата първи са СОУ „Д-р Петър Берон“ – Свиленград.

Хегемонията особено при момичетата до голяма степен се дължи на бурното развитие на димитровградския волейболен клуб „Раковски“, който от този сезон вече има отбор в женското първенство. Това дава стимул и на момичетата от школата, повечето от които участваха с училищните си отбори.

Сега победителите ще участват в зона с първенците от Стара Загора и Кърджали. Срещите ще се играят през април, а най-добрите 10 тима от страната ще се срещнат на държавните финали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
kuku
kuku
17.03.2016 9:24 9:24

kak nqma da sa dobri kogato i refera sliza i igrae s otbora pylna izmama

Back to top button