Регион

„Биг брадър“ по улиците в Харманли, камери дебнат нарушители

ИлюстрацияИ Харманли влиза в статистиката за градовете с постоянно видеонаблюдение. Първите камери вече са монтирани по входовете и изходите на града и на възлови места, съобщиха за Haskovo.info от кметството.

Видеокамерите са с интернет връзка и излъчват директно картина в общината и в полицейското управление в Харманли. Вече работят първите 11 устройва, като се очаква броят им да се увеличи.

Решението за „Биг брадър“-а е част от общинския проект за наблюдение и сигурност. Целта е да се установяват хулиганските прояви и безредици. Камерите са с висока резолюция и позволяват увеличение на образа като така ще се виждат доста детайли, снимат и през нощта.

Системата за видеонаблюдение се финансира от общинския бюджет, от който през тази година са предвидени 20 000 лева. Очаква се освен за установяване на престъпления и хулигански прояви записите да помогнат и като превенция. Знаейки че възловите места се наблюдават, хората ще бъдат по-внимателни, а хулиганите няма да си позволяват волности, обясниха от общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button