Регион

Четири концертни вечери „С танците на дедите ни“ в Димитровград

ФестивалДимитровградският ансамбъл „Звездица“ продължава традицията и организира за пета година международния фолклорен фестивал „С танците на дедите ни“.

ФестивалФестът бе открит вчера, като по програма ансамбъл „Прежиховци“ от словенския Марибор гостува в ОУ „Пенчо Славейков“ и изнесе концерт на пл. „България“ със „Звездица“.

Тази вечер бе първият от поредицата концерти в спортна зала „Младост“. Пред публиката се представи ансамбъл „Загорче“ от Стара Загора с изпълненията „На мегдана“, „Синджир“, „Янкината“, „Със – без“, „Ръченица“, „Котешки марш“, „Акрани“, „Бяло Раде“ и „Ваканция“.

ФестивалОт „Звездица“ изпълниха „Кукери“, „Шопски женски танц“, „Пирински камерен танц“, „Пролетна китка“, „Лазарки“, „Кулка“.

На 10 юни от 18:30 часа са предвидени концерти в зала „Младост“ с участието на „Звездица“ и общински ансамбъл „Празник“ от Сандански и на словенския ансамбъл от 19 часа на площада в димитровградското с. Добрич.

На 11 юни от 18:30 часа в зала „Младост“ ще се изявят „Прежиховци“, ансамбъл „Пламъче“ от София и „Звездица“.

Събитието традиционно е съпътствано от панаир на занаятите, в който участват майстори от Пловдив, Сливен, Димитровград и Словения. Шатрите им са разположени пред зала „Младост“.

 

Фестивал  Фестивал 
 Фестивал  Фестивал
 Фестивал  Фестивал

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ваня
Ваня
09.06.2016 23:31 23:31

Виртуозният акордеонист и композитор Иван Милев ще бъде гост на концерта на 10 юни в зала Младост! Оркестрите ще изпълнят неговото емблематично произведение Милева ръченица

Back to top button