Регион

Деца искат 100 лв. глоба за паркиране на място на училищния автобус

УченициДеца управляваха община Минерални бани за един час в Деня на отворените врати на кметството и общинския съвет в Националния курорт.

УченициУченици от СОУ „Христо Ботев“ в с. Караманци влязоха в ролята на кмет, председател на общинския съвет и общински съветници. Ученическият общински съвет взе две важни решения. Да започнат проверки и да се засили контролът върху продажбата на цигари, алкохол и забранени енергийни напитки в района на училището беше първото важно решение на учениците. Второто решение беше да се глобяват по 100 лв. недобросъвестните шофьори, които паркират на мястото, определено за училищния автобус.

В Деня на Отворените врати на община Минерални бани кмет беше Синем Емин от 7 клас, а председател на общинския съвет беше Елянур Минчева, също седмокласничка. Ачелия Халил от шести клас водеше протокола на заседанието.

Съветниците пък ще подпомогнат учениците от Караманци за да могат да осъществят екскурзия в края на учебната година.
След края на заседанието замeстник-кметът Нуртин Сабри посрещна учениците в кабинета на кмета на общината Мюмюн Искендер и им показа откъде се управлява Националния курорт Минерални бани.

Ученици   Ученици

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button