Спорт

„Хасково“ шампион и при девойките в Албена, юношите – вицешампиони

ОтбориВтора титла спечели хандбалният „Хасково“ от републиканския шампионат по плажен хандбал в Албена.

ОтбориСлед като в неделя със златото се окичиха жените, днес на върха застана и тимът на девойките. В предварителната група хасковлийки биха с по 2:0 „Панагюрище“ и „Бъки“ (Габрово), а на полуфинала се наложиха със същия резултат над „Левски“ (Нови пазар). Въпреки лошото време във финала нашите не оставиха никакви шансове на „Панагюрище“ и след 2:0 заслужено вдигнаха купата за първото място.

В идеалната осмица на първенството попаднаха Християна Петрова, Даниела Делчева и най-атрактивният състезател – Маринела Панайотова, които заедно с Василена Шомова влизат в разширения състав на националния отбор за Европейското в Португалия през юли.

Юношите също се представиха много силно като в предварителната група победиха с по 2:0 „Осъм“ (Ловеч), „Чардафон“ (Габрово) и „Раховец“ (Горна Оряховица). На полуфинала хасковлии сразиха шампиона в зала „Фрегата“ (Бургас), а във финала малко не им достигна срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) и станаха вицешампиони.

В идеалната осмица влязоха Валентин Каваков, Петър Тенев и Виктор Ванчев, които също попадат в националния за Европейското.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button