Регион

Пълнят вратите на коли с хиляди контрабандни цигари

Контрабанда12 800 къса контрабандни цигари откриха във вратите на два леки автомобила митничарите при проверки на „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

И при двата случая леките автомобили са „Рено“ с турска регистрация, влизащи в страната от Турция. Шофьорите на автомобилите са пътували сами и са заявили, че не внасят нищо за деклариране.

Превозните средства са селектирани за щателна митническа проверка. При проверките се установява, че фабричните кухини във вратите на колите са превърнати в тайници, в които са укрити 400 кутии цигари при единия автомобил и 240 кутии при другия.

Съставени  са актове за нарушение на Закона за митниците срещу шофьорите на автомобилите – и двамата са турски граждани от Истанбул. За единия от нарушителите, 28-годишен мъж, това е трети акт в рамките на месец за опит да бъдат пренесени стоки, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи. Според Наказателния кодекс при системна контрабанда лицата носят наказателна отговорност.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button