Регион

Две министерства предлагат съдебна спогодба за Партийния дом в Димитровград

ПресконференцияСъдебният спор между държавата и община Димитровград за собствеността на бившия Партиен дом е на път да се разреши със съдебна спогодба.

ПресконференцияТакава вече е предложена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, който е принципал на сградата и правосъдния министър Екатерина Захариева. Това съобщиха на съвместна пресконференция кметът Иво Димов, председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, председателят на Димитровградския районен съд Иван Маринов и председателят на Димитровградската районна прокуратура Атанас Палхутев.

Предложението предвижда държавата да вземе онази част от сградата, в която се помещават съд и прокуратура, нотариусите, адвокатски кантори, и офисите на синдикални организации, НОИ, Агенция по вписванията и др. Останалата част, в която попада бившата зала „Родина“, банка, отдел „Приходи“ и частни магазинчета, да остане на общината. Съдебната спогодба ще бъде предложена на гласуване в общинския съвет, от който ще зависи крайното решение.

Димов заяви, че предложената спогодба е благоприятна за общината и така се решава един проблем с 20-годишна история.
Ако съветниците отхвърлят спогодбата така ще се постави под въпрос съществуването на съда и прокуратурата в Димитровград, защото по новата карта те трябва да са в собствена сграда.

Магистратите заявиха, че не са част от съдебния спор, но са потърпевши. Със спогодбата се решава въпроса със сградата, а спогодбата бе определена като навременна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Test
Test
21.06.2016 9:15 9:15

sdas

Back to top button