Хасково

13 предписания от 55 проверки даде РИОСВ

Сметище 55 са проверените фирми, дружества и предприятия от експертите на РИОСВ – Хасково през изминалия месец. Дадените предписания са 13

На кмета на град Момчилград, област Кърджали е дадено предписание за почистване на нерегламентирано сметище в село Равен по жалба за натрупването на строителни, битови и животински отпадъци на територията на населеното място. Предписано е още отпадъците да се депонират на място, определено за целта и недопускане на повторно замърсяване. При неизпълнение в посочения от експертите срок, Законът за опазване на околната среда (ЗООС) предвижда  налагане на санкция в размер от 2 000 до 20 000 лева.

На четири фирми в региона е предписано да предоставят в РИОСВ – Хасково планове за управление на разтворители до края на март. Плановете се изготвят съгласно наредбата за норми за допустими емисии на летливи органични съединения, изпускани в атмосферния въздух от фирми, употребяващи разтворители в определени инсталации. Едни от тях са ателиетата за химическо чистене, предприятията за производство на олио и нанасянето на покрития. Законът за чистотата на атмосферния въздух предвижда глоба в размер на 15 000 лева за неизпълнение на даденото предписание и неспазване на посочените срокове.

Акт за работа без разрешително по чл. 37 от Закона за управление на отпадъците е съставен на собственика на площадка за събиране и временно съхранение на отпадъци от черни и цветни метали, работеща на територията на град Кърджали.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button