Хасково

Хасковският театър празнува с „Чумата“

ДКТ Иван Димов Днес е международният ден на театъра. Той се отбелязва по решение на ЮНЕСКО от 1962 година. „Чумата във Венеция“ ще представи на връх празника си хасковският театър. Това е най-новата постановка на местната културна институция. Премиерата й беше на 15 февруари. 

Специално по случая в града пристигна режисьорът на представлението доц. Александър Илиев, съобщи за Haskovo.biz пресаташето на театъра Богдана Галева. По-късно днес се очакват още видни гости от столицата.

В Драматично- куклен театър „Иван Димов“ е получен и поздравителен адрес от министъра на културата Стефан Данаилов.

Хасковският театър е построен през далечната 1926 година. Сградата му беше основно ремонтирана преди 3 години. Едни от най-изтъкнатите театрали работят в Хасково.

По повод международния ден на театъра тази година бяха издадени пощенски марки с някои от най-бележитите актьори на България. Заедно с Кръстьо Сарафов и Сава Огнянов, сред тях е и патронът на хасковския театър Иван Димов.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button