Хасково

Блок на „Раковски“ си ремонтира ронещата се фасада, „Марса“ все така опасен

Живеещите в блок 21 на хасковския бул. „Раковски“ изпълниха предписанието от общината и под угрозата от глоба започнаха ремонт на опасната фасада на блока.

Хората наеха фирма с алпинист, която вече ремонтира проблемните места до покрива на жилищния блок. Парите ще станат ясни накрая, но всички домакинства ще си ги поделят.

Както Haskovo.info писа при силния вятър на 18 юли големи парчета от мазилката паднаха на оживения тротоар и на булеварда, като при инцидента нямаше пострадали. Мястото обаче бе оградено с ленти от общинска полиция и КОРЗ, които издадоха предписание на живеещите в блока да го ремонтират.

Марса

В същото време малко по-надолу по булеварда с години продължава безхаберието с бившия магазин „Марса“, от който постоянно падат парчета от фасадата. От общината се опитват да се свържат със собственика за да я ремонтира, но безуспешно. Част от тротоара е отцепен с мрежа, но при падане на по-голяма част от сградата може да има инциденти, коментираха минувачи.

Силният вятър срути мазилка от блок на „Раковски“, отцепиха движението

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
мммм
мммм
09.08.2016 18:02 18:02

защо не са включени в безплатното саниране или такова няма

Анонимен
Анонимен
09.08.2016 18:29 18:29
Отговор до  мммм

Първо безплатно саниране на практика няма. Второ като им пада мазилката не само трябва да си я оправят ами и да ги глобят, защото някой можеше да умре

Веселина Николова
Веселина Николова
09.08.2016 21:58 21:58
Отговор до  мммм

Блока е тухлен и може да кандидатства за безплатно саниране, но вече половин година Управителният съвет подготвя документите ( и то под натиска на живущите в блока ) и до никъде още не са стигнали. Липсва желание най-вече от страна на Председателя на Управителния съвет, а и има няколко „командирки “ в блока, които манипулират другите и винаги налагат своето мнение ( да събираме пари и сами да си ремонтираме блока), при положение, че повечето от живущите са пенсионери с ниски пенсии. По-горния блок на „Раковски“ 23 за един месец подготвиха документите и още през март бяха одобрени.

Анонимен
Анонимен
09.08.2016 22:02 22:02

Съседният блок няма да бъде саниран безплатно, както и 90% от останалите блокове. Санирането е един голям балон, който скоро ще се спука

проверка
проверка
10.08.2016 8:26 8:26

А кой ще провери високите блокове на Раковска до Рекординг и Минерал. Там някой извършва ли контрол за преустройствата, които се правят по апартаментите. Имате ли представа какъв погром е. Кой дава, издава и проверява какви стени се бутат, рушат и местят. Това не са пролеми само на тези блокове. Като тръсне едно земетресение като последното силон, като паднат блоковете, ще идат и къщите около тях, коопирациите и половината център ще им гълта пушилката. За жертвите да не говорим. Ама след като всеки може да хване кангото и да руши и прекроява – така ще си живуркаме в опасност и очакване на неизбежното!

Back to top button