Хасково

Учениците отсъстват, даскалите със заместници

Урок Хасково е сред градовете с най-голям процент заместващи учители в страната, съобщи днес министърът на образованието Даниел Вълчев

Над 70 на сто от свободните часове при отсъстващи преподаватели в областта се поемат от техни колеги. Другите градове, които са с висок процент на заместване са Разград, Силистра, Русе и Кърджали. Най-нисък е процентът на заместване в Смолян и София.

Министър Вълчев отбеляза и тенденция в учеличаването на отсъствията при учениците в края на учебната година, като най-много липси са отчетени при дванайсетокласниците.

Броят на извинените отстъствия месечно в 9-ти клас е около 10, а в 12-ти около 16 на човек. Мобилните групи на МОН са костатирали, че учениците от 13-ти клас на професионалните гимназии почти не посещават учебните заведения.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Joss
Joss
03.05.2007 8:48 8:48

хахаха не е истина от тук научавам, че миналата година съм имал ограничение на месец само 16 часа да ме няма, интересно явно не го спазват това правило, защото аз от един месец ми се сабираха 4 – 5 дни присъствие в 12 клас… незнам тогава защо правех така съвсем по друг начин съм разсъждавал, а пък сега как ми се иска да ходя на училище, сега много ми липсва… най вече екскурзиите.. 😛 8) ;D

Back to top button