Хасково

Млади таланти пяха химна на Обединена Европа

7-годишната Кармен Телфеян от Пловдив свири от 6 месеца, но вече е спечелила грамота от Фестивал на руската песен

7-годишната Кармен Телфеян от Пловдив свири от 6 месеца, но вече е спечелила грамота от Фестивал на руската песен

Над 50 деца на възраст от 5 до 17 години участваха в „Празника на младия талант“, който се проведе днес за пръв път в читалище „Заря“. Възпитаници на музикалните школи от Пловдив и региона, Казанлък, Стара Загора, Чирпан, Пазарджик и Хасково демонстрираха наученото в класовете по акордеон, пиано, цигулка, китара и синтезатор.

Освен инструменталисти, участваха и детски вокални групи от музикалните школи в Южна България. Уменията на младите таланти бяха оценяни от жури, оглавено от диригента на Хасковския симфоничен оркестър Гроздан Ангелов.

След края на изпълненията журито, включващо и специалисти от Министерството на културата, даде професионални насоки на ръководителите на музикалните школи, включили се в проявата. Всеки от техните възпитаници получи плакет и грамота за участие.

Празникът на младия талант, който се организира по случай Деня на Европа, завърши с изпълнение на „Одата на радостта“ от вокална група при музикалната школа на читалище „Заря“. Всички присъстващи в залата приветстваха на крака химна на Обединена Европа.

 

Image Image
Image Image

Снимки: Георги Даскалов

 

Back to top button