Любопитно

Черешите от Крепост – скъпи, не се харчат

Image Едва по 20-тина килограма череши продават на ден хората край черешовата градина до село Крепост по пътя Хасково – Димитроваград. Тази година реколтата е слаба, цените високи, а интересът – почти никакъв. 

Килограмът от дребните червени плодове в момента върви по 2 лева. Не се очаква цената да падне скоро. Продавачите се оплакват от рекет от страна на ромите, които събират плодовете. Над 70 стотинки на килограм искали берачите. Като се сложи труда и разходите ни, реално за нас не остава нищо, коментираха пред Haskovo.info търговците край пътя.

Заради сушата черешите са дребни и леко киселеят. Най-хубавите сортове „Българска хрущялка“ и „Биволско сърце“ още не са узрели, а някои от собствениците на градини се съмняват дали изобщо ще изкарат от тях.

Вече са минали първите търговци на едро. Засега обаче интерес от тях няма. Други години черешите от Крепост са се харчели много за пълнеж на шоколадови бонбони. Тази година обаче производителите се съмняват, че и за сокове ще ги продадат

ImageImage
ImageImage

 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button