Регион

Кокаин за четвърт милион откриха в международния влак в Свиленград

Над 3 кг. кокаин е открит в международния влак София – Истанбул на гарата в Свиленград, съобщиха главният секретар на МВР Георги Костов и Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор на България Сотир Цацаров.

Те уточниха, че операцията е реализирана тази нощ около 1:30 ч. Във влака е извършена проверка на раница в едно от купетата и са открити 3,2 кг. кокаин. Количеството е на стойност около 240 000 лв.

Задържани са двама мъже на възраст 28 и 26 г., издирват се и техни съучастници.

Започнато е досъдебно производство за държане на високорискови вещества в особено големи размери.

„Разбира се тази квалификация може да се промени с оглед на това, че вероятно количеството кокаин е било предназначено за изнасяне“, обясни Арнаудова.

За периода 2015 – 2016 г. срещу 26-годишния има пет заявителски материала – за грабежи, кражби и за придобиване и държане на наркотици.

По случая е образувано досъдебно производство, докладван е на Окръжна прокуратура – Хасково. Разпитват се свидетели, пътуващи във влака.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
miniora
miniora
19.11.2016 13:15 13:15

ta me6ilka sa slojili

Back to top button